18:29časova

Beograd i Palilula dobijaju modernu pijacu

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim radove na izgradnji nove Palilulske pijace, koja će po završetku radova biti najmodernija pijaca u ovom delu Evrope. Radovi će trajati do proleća 2019. godine.

Gradonačelnik je naglasio da će Palilulska pijaca biti obrazac, odnosno primer kako bi u budućnosti trebalo da izgledaju sve gradske pijace.
„Palilulska pijaca će za 18 meseci biti najmodernija pijaca u ovom delu Evrope. Prostiraće se na četiri nivoa, od čega će dva biti rezervisana za podzemne garaže, a dva za pijacu koja će biti zatvorenog tipa, pa komfor sugrađana neće zavisiti od vremenskih prilika – rekao je Mali.
Prema njegovim rečima u protekle tri godine na svakoj pijaci na teritoriji grada Beograda urađeno je ponešto – nove tezge, asfalt, mreže za zaštitu od ptica.
„Sve to ima za cilj da ugođaj naših sugrađana prilikom odlaska na pijacu bude potpun. Uređujemo pijace na čitavoj teritoriji grada, ali Palilulska pijaca će biti potpuno nova i drugačija. Želimo da pokažemo koliko se Beograd brzo menja, koliko postaje lepši i bolji – naglasio je Mali i dodao da je zato važno da budu uređene i fasade na zgradama u blizini Palilulske pijace, između ostalog i na zgradi Pete beogradske gimnazije, za šta je već obezbeđen novac u budžetu, zaključio je gradonačelnik.

Predsednik Opštine Palilula Aleksadar Jovičić je rekao da ne postoji lepši osećaj nego kada Grad prihvati inicijativu građana i krene u rešavanje problema.
„Ovo je ogromna investicija na teritoriji naše opštine. Površina novoizgrađene pijace biće 12.000 kvadratnih metara. Takođe, ponosan sam na činjenicu da smo veoma brzo reagovali kada su nam se građani žalili na privremene nelegalne objekte ovde u blizini, pa je započet proces njihovog uklanjanja. Umesto toga, pravićemo urbane džepove i zelene površine, gde će građani moći da provode slobodno vreme. Ovaj deo Palilule bio je zapušten, ali će nakon rekonstrukcije izgledati potpuno drugačije“, istakao je Jovičić.
Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, glavni gradski urbanista Milutin Folić, kao i direktor JKP „Gradske pijace” Ivan Sočo.

(palilula)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.