18:21časova

Da li će vozači GSP-a sutra obustaviti rad?

Vozači gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ obustaviće rad u petak, 29. decembra kako bi ukazali poslovodstvu ovog preduzeća na loše uslove rada i nezadovoljstvo platama.

Plakatom koji je okačen u svim saobraćajnim pogonima, vozači se pozivaju da ovog dana ne dođu na posao, i na taj način pokažu „da u ovakvim uslovima i od ovolike plate ne može da sehrani porodica, plaćaju računi, krediti, da se školuju deca…“. U pozivu se navodi i da rukovodostvo GSP „već vrlo dobro zna“ kakva je situacija, ali je svejedno potrebno pokazati jedinstvo i solidarnost među kolegama. Još je naglašeno i da „ovo radite samostalno, bez ikakvih sindikata ili nekog drugog“.

Vozačima je poručeno da ne treba da se plaše ovakvog poteza jer imaju pravo na jedan dan izostanka bez opravdanja, odnosno 3 dana vezanog odsustva ili 5 dana godišnje kao i da im niko zbog toga ne može dati otkaz, već ih eventualno kazniti sa smanjenjem plate od 5 odsto, a „na naše bende plate nećete osetiti tih 5 odsto“ navodi se u ovom apelu.

Kako će obustava rada vozača uticati na red vožnje je još uvek neizvesno, a ne zna se ni da li će obustava trajati ceo dan.

(Izvor: Danas)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.