15:08časova

Gradonačelnik Beograda otvorio „Ulicu otvorenog srca“

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano je u Svetogorskoj ulici otvorio manifestaciju „Ulica otvorenog srca“ i podsetio okupljene sugrađane da je u pitanju dan kada Beograđani pokazuju humanost i pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Ulica otvorenog srca“ je ove godine posvećena projektu „Doktori klovnovi“ koji bolesnoj deci pomažu da lakše podnesu boravak u bolnici.

Događaju je prisustvovao prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Gradonačelnik je prisutnima poželeo srećnu Novu  Godinu, uz puno sreće, zdravlja i uspeha.

– Želim vam da u novoj 2018. godini provedete što više vremena sa porodicom i da zajednički gradimo bolji i lepši Beograd. Manifestacija „Ulica otvorenog srca“ tradicionalno se održava 1. januara i tada pokazujemo koliko smo humani i koliko pomažemo onima kojima je pomoć neophodna. To su svakako deca i kupovinom  crvenih nosića koje nose klovnovi pomažemo „Doktorima klovnovima“. Oni provode vreme sa decom u bolnicama i na taj način dajemo mogućnost da i njihovi praznični dani prođu u radosti veselju koliko god je to moguće – rekao je gradonačelnik.

On je prisutne upoznao i sa lepim vestima koje se tiču prvorođenih beba  u Beogradu u 2018. godini.  Imao sam danas priliku, naveo je Mali, kao i svake godine da obiđem prvorođene bebe u našem gradu.

–  Ove godine po prvi put imamo slučaj da su četiri bebe rođene u praktično isto vreme, neposredno posle ponoći, dva dečaka i dve devojčice. Neka to bude najvažnija današnja poruka i neka govori o tome koliko smo na dobrom putu da napravimo bolji i lepši grad. Borimo se za svako novo dete u našem gradu jer sve što za sobom ostavimo namenjeno je našoj deci – zaključio je Mali i prisutne pozvao da uživaju u bogatom programu, budu humani i priključe se akciji.

Projekat „Doktori klovnovi“ je 2003. godine pokrenula organizacija „The Bridge of Life” (Most života), a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja Srbije.

Organizatori ove manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i gradska opština Stari grad.

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.