15:00časova

Do Pančeva sa Bus plusom ?

Pančevo bi dogodine moglo da se nađe u Bus plus sistemu. Studija opravdanosti zajedničkog obavljanja komunalne delatnosti javnog prevoza putnika Pančeva i Beograda pokazala je da postoji višestruka korist zajedničke autobuske linije od glavne stanice u Pančevu do Pančevačkog mosta, prenosi portal 013 info.

Grad Pančevo je naručio u maju Studiju opravdanosti zajedničkog obavljanja komunalne delatnosti javnog prevoza putnika grada Pančeva i grada Beograda, koju su izradili Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu i PTC – Public Transport Consult firma iz Beograda.

U studiji se navodi da je vršni saobraćaj na ovoj liniji između 6 i 8 časova radnim danom kada putuje 1.140 putnika. Oni predlažu da budućom poluekspres linijom, jer bi od početne u Pančevu do beogradskog Pančevačkog mosta imala 6 stajališta, u jutarnjem špicu saobraća 10 autobusa, dok bi u popodnevnom špicu od 14 do 18 sati bilo 7 autobusa. Prvi polazak po ovom po ovom modelu bio bi u 4.45 sati a poslednji dolazak 00.22 sata. Tokom 24 sata bilo bi u svakom smeru po 87 polazaka autobusa.

Procena navedena u studiji je da na relaciji Pančevo-Beograd i Beograd-Pančevo dnevno postoji 7.331 vožnja, od čega je autobusom 6.700 vožnji.

Sadašnji trošak prevoza na ovoj liniji je mesečno nešto više od 9,9 miliona dinara sa PDV-om a prihodi sa linije su 13,5 miliona dinara. U slučaju integrisane linije, po modelu koji se predlaže, transportni troškovi bi bili nepunih 9,6 miliona dinara a procenjeni prihodi 14,8 miliona dinara.

Za model integrisane linije ka Beogradu u studiji opravdanosti su izračunate i cene karata, koje bi važile i za dalji javni prevoz po Beogradu. Personalizovana karta za zaposlene mesečno bi koštala 4.490 dinara, ista takva za đake i studente po 2.000 dinara, ostale personalizovane mesečne bi koštale 2.000 dinara dok bi se nepersonalizovana karta naplaćivala 179 dinara od Pančeva do Beograda i sa vremenskim trajanjem za javni prevoz po Beogradu.

U studiji opravdanosti stručnjaci su se bavili i produženjem linija BG voza do stanice Pančevo Vojlovica, odnosno stanice Pančevo Glavna, pa i modelom da se pojača saobraćanje BG voza do Ovče.

Uspeli su, prema postojeći cenama, da izračunaju kako bi BG voz sa 104 polaska (11 garnitura vozova sa ukupno 62.000 mesta dnevno u vozovima) do Vojlovice koštao 18 miliona dinara, te da bi u istoj frekfenciji sa kraćom linijom do stanice Pančevo Glavna (10 garnitura) mesečno koštao 10 miliona dinara. Prema podacima iznetim u studiji, zasad „ostatke“ Beovoza, iz koga se u Ovči preseda na BG voz, koristi dnevno oko 600 putnika, prenosi 013 info.

Taj portal podseća da su dva gradonačelnika, Saša Pavlov i Siniša Mali, u aprilu potpisali sporazum koji je označio početak projekta integrisanja prevoza

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.