19:57časova

Predsednik opštine o radovima na levoj obali Dunava

Predsednik GO Palilula Aleksandar Jovičić kaže da je ta beogradska opština, u poslednjih godinu i po dana postala veliko gradilište gde nema dela na kojem se nešto ne gradi, od kanalizacije i asfaltiranja ulica, preko čišćenja kanala, do opremanja i ulepšavanja javnih površina.

– Nema tu nikakve tajne, niti neke velike filozofije. Leva obala se razvija zato što smo počeli da radimo. Rad je doneo vidljive rezultate za samo godinu i po dana, jer ljudi koji su pre nas vodili opštinu preko Pančevačkog mosta prelazili su samo pre izbora, kada je kampanja, da bi se slikali. Pre i posle toga nikoga nije bilo briga za građane, radilo se samo na ličnom bogaćenju – kaže Jovičić.

Jovičić posebno ističe početak radova na izgradnji kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

– Posle 25 godina raznih lažnih obećanja, raznih političara što iz lokalne, što iz gradske vlasti, mi smo uradili nešto konkretno. Potpisan je ugovor za projektovanje i izgradnju kanalizacione mreže u naselju Braća Marić u Krnjači i već se krenulo sa početnim radovima. Ovo je veliki i skup projekat. Započeli smo ga uz podršku i pomoć Grada Beograda, Direkcije za građevinsko zemljište i Beogradskog vodovoda i kanalizacije. Ne očekujem da se završi sutra, ni za godinu dana, ali verujem da ćemo ga u realnom i razumnom roku u narednih par godina završiti i da će svi delovi Palilule na levoj obali Dunava imati kanalizaciju. Da se prethodna gradska vlast nije ponašala kao pijani milioner, danas građani Beograda, koji teži da bude svetska metropola, ne bi živeli u nehumanim uslovima bez najosnovnije stvari kakva je kanalizacija.

Predsednik opštine Palilula dodaje da je za poslednjih godinu dana asfaltirano 54 ulica kao i da je postavljeno više od 100 stubova sa uličnom rasvetom.

– Rekonstruisali smo oko 300 ulaza stambenih zgrada koji su bili nebezbedni za ljude, asfaltirali preko 15 kilometara atarskih puteva, izgradili pet novih dečijih igrališta, renovirali sva stara, napravili smo Vidovdanski teren u Borči koji je bio ruglo a sada izgleda bolje od nekih terena prvoligaša. Pre dva dana počeli smo i sa čišćenjem kanala na levoj obali Dunava, koji su zbog nedostatka kanalizacije godinama zatrpavani otpadnima vodama i fekalijama i očistićemo sve kanale na Paliluli – rekao je Jovičić.

Jovičić najavljuje da će Palilula i u nastupajućoj 2018. godini nastaviti da se razvija i gradi:

– Nastavak izgradnje kanalizacije je moj lični prioritet i u neku ruku ta kanalizaciona mreža postala mi je opsesija. Takođe, tu je i izgradnja Doma zdravlja u Borči, moderne, opremljene zdravstvene ustanove na preko 4.500 kvadratnih metara, kao i završetak rekonstrukcije Palilulske pijace koja će biti najmodernija i najlepša pijaca u Srbiji. Takođe planiramo rekonstrukciju ambulante u Višnjici, izgradnju još dečijih igrališta, mobilijara i veći nivo čistoće na našoj opštini.

(informer)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.