11:41časova

Veliki uskršnji karneval

Praznični duh ponovo u Beogradu

Vreme odmora i porodičnih okupljanja je ponovo tu, bliži nam se najradosniji  hrišćanski praznik, Uskrs,  povodom toga Gradska opština Palilula po drugi put organizuje Veliki uskršnji karneval.

Vreme rezervisano za dvodnevni karneval, jeste subota 7. april sa početkom u 12h i nedelja  8. april sa početkom u 10h, a mesto održavanja  je Tašmajdanski park.

Program je veoma raznolik, prilagođen svim generacijama, posebno najmlađim sugrađanima, stoga ćete na karnevalu moći da uživate u muzičkom i plesnom programu, nastupima mažoretkinja, perkusionista i karnevalski trupa, ali i da se družite sa klovnovima, pantomimičarima, štulašima, žonglerima. Za najmlađe pripremljene su različite kreativne radionice, jahanje konja, bioskop na otvorenom i još pregršt različitih aktivnosti… Naravno, kako Uskrs bez tucanja jaja? Stoga se tradicionalno održava takmičenje u tucanju jajima, ali takmičarski duh moći ćete da oprobate i u drugim takmičenjima na karnevalu.

Karneval ima i društveno odgovornu crtu, koji u saradnji sa školarcima osnovnih škola organizuje humanitarnu akciju. Naime, mališani će izrađivati svoje radove za dva takmičenja „izbor za najlepše oslikano jaje“ i „izbor najlepše ukrašene uskršnje korpe“, najlepše će odabrati komisija, a mala umetnička dela biće postavljena na karnevalu, njihovom kupovinom novac ide u humanitarne svrhe koje odredi pobednik takmičenja, stoga imate priliku da za praznik učinite i dobro delo i ulepšate svoj dom divnim detaljima.

Veliki usršnji karneval je besplatan, stoga Vas ekipa portala poziva da uživate u prazničnom raspoloženju, mestu zabave i mašte i ulepšate uskršnje praznike, u društvu porodice, prijatelja i komšija. 

(mojenaselje.com)

 

Autor članka: M.T.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.