ћирилица / latinica
Чет, 26. јул 2018.

Крњача информативни портал

Све вести везане за градско насеље Крњача

Изложба о 70 година планирања Београда

Урбанистички завод Београда ове године слави велики јубилеј, 70 година како је од стране Града Београда основан да се бави питањима урбаног развоја.

Поводом обележавања овог јубилеја, у четвртак, 30. августа, на Калемегдану ће бити отворена изложба под називом „70 година Урбанистичког завода Београда“. Свечано отварање изложбе планирано је за 19 сати на савском шеталишту на горњем Калемегдану, део од Амбасаде Француске до центра шеталишта. Поставка на Калемегдану ће трајати до 15. септембра и биће доступна за све заинтересоване током 24 сата, а планирано је и да се део изложбе у току ове године нађе на неко време у холу Скупштине града.

Јубилеј се у Урбанистичком заводу прославља радно и целе године, па ће у просторијама Завода 15. и 16. новембра бити одржана међународна конференција. Пре одржавања конференције, изложба „70 година Урбанистичког завода Београда“ биће допуњена оригиналним плановима, књигама и деловима намештаја из “оног” времена и биће постављена у холу Урбанистичког завода Београда (Булевар деспота Стефана 56).

Кроз изложбу на којој представа својих 70 година рада, Урбанистички завод је желео да упозна стручну и општу јавност са делом богате историје планирања Београда. Дигитализован је значајан део грађе и прикупљене информације о историји институције, начину планирања и контексту у коме су настајали урбанистички планови према којима се градио Београд протеклих 70 година.

Више о Заводу, историји и јубилеју можете да пратите на www.urbel.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *