ћирилица / latinica
Čet, 26. jul 2018.

Krnjača informativni portal

Sve vesti vezane za gradsko naselje Krnjača

Izložba o 70 godina planiranja Beograda

Urbanistički zavod Beograda ove godine slavi veliki jubilej, 70 godina kako je od strane Grada Beograda osnovan da se bavi pitanjima urbanog razvoja.

Povodom obeležavanja ovog jubileja, u četvrtak, 30. avgusta, na Kalemegdanu će biti otvorena izložba pod nazivom „70 godina Urbanističkog zavoda Beograda“. Svečano otvaranje izložbe planirano je za 19 sati na savskom šetalištu na gornjem Kalemegdanu, deo od Ambasade Francuske do centra šetališta. Postavka na Kalemegdanu će trajati do 15. septembra i biće dostupna za sve zainteresovane tokom 24 sata, a planirano je i da se deo izložbe u toku ove godine nađe na neko vreme u holu Skupštine grada.

Jubilej se u Urbanističkom zavodu proslavlja radno i cele godine, pa će u prostorijama Zavoda 15. i 16. novembra biti održana međunarodna konferencija. Pre održavanja konferencije, izložba „70 godina Urbanističkog zavoda Beograda“ biće dopunjena originalnim planovima, knjigama i delovima nameštaja iz “onog” vremena i biće postavljena u holu Urbanističkog zavoda Beograda (Bulevar despota Stefana 56).

Kroz izložbu na kojoj predstava svojih 70 godina rada, Urbanistički zavod je želeo da upozna stručnu i opštu javnost sa delom bogate istorije planiranja Beograda. Digitalizovan je značajan deo građe i prikupljene informacije o istoriji institucije, načinu planiranja i kontekstu u kome su nastajali urbanistički planovi prema kojima se gradio Beograd proteklih 70 godina.

Više o Zavodu, istoriji i jubileju možete da pratite na www.urbel.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *