ћирилица / latinica
Чет, 26. јул 2018.

Крњача информативни портал

Све вести везане за градско насеље Крњача

Срамота у Борчи: Возач ГСП-а избацио особу са инвалидитетом из аутобуса

„Мене савршено не занима како ћете да уђете“ рекао нам је возач аутобуса када сам питала да нам спусти рампу за инвалидска колица, а када смо то урадиле саме, није хтео да крене, вређао нас је и на крају нас избацио из возила, описује Београђанка Анђела Стојановић јучерашњи инцидент на окретници линије 95 у Борчи.

– Чекала сам на окретници са девојком у инвалидским колицима када је наишао аутобус 95. Ушла сам и питала возача да ли може да ми отвори рампу – прича Анђела Стојановић.

Бахати возач

Пошто се рампе на возилима иначе теже отварају, Анђела прича да је то намеравала да уради помоћу шрафцигера, али јој је за то била потребна помоћ возача.

– Рекао је да не може јер то није његова обавеза. На питање чија јесте рекао је да не зна, а када сам га питала како да уђемо унутра, рекао да га савршено не занима и да се снађем – прича узнемирена Анђела, додајући да му је тада рекла да ће се сама снаћи да спусти рампу, али да ће он морати да је подигне.

Њих две успеле су да уђу аутобус, али њиховој муци ту није био крај. Анђела прича да је возач тад постајао све безобзирнији.

– Тада је он позвао неку госпођу која је ради у бараци ГСП-а на окретници да нас избаци из возила. Није хтео да крене док ми не изађемо! – револтирана је млада Београђанка.

Радница је пришла девојкама, каже Анђела, замоливши их да напусте возило „да он не би правио сцене“.

– У почетку нисмо желеле да изађемо, јер стварно не видим ни један једини основ да ме неко избаци из аутобуса, поготово кад је поред мене особа са инвалидитетом. Пошто смо негодовале, он је пришао и опсовао ме – прича Анђела.

Показивање средњег прста

Након размењених увреда и повски, она је рекла возачу да ће га фотографисати и објавити фотографије, на шта је „возач рекао да га није брига“.

Девојке су на крају напустиле аутобус и сачекале други.

Нико од путника није реаговао

У аутобусу је, додаје она, било још путника, али се нико од њих, док је трајала препирка, није умешао да их заштити или макар скрене пажњу возачу на такво понашање.

– Нико није реаговао. Тек су нам касније, када смо избачене, људи прилазили уз коментаре да смо биле у праву – рекла је Анђела.

Пријавиле смо све ГСП-у

Путнице су инцидент пријавиле службама ГСП-а, а фотографије аутобуса и бахатог возача са описом срамног чина објавиле су и на друштвеним мрежама. Ова објава муњевито се проширила, а бројни запрепашчени корисници Фејсбука осудили су бахатост за воланом. Званичног одговора из ГСП-а још нема, иако су јој се, како каже Анђела, јављали поједини запослени и синдикати из овог предузећа осуђујући срамни гест колеге.

До званичног коментара из ГСП-а за сада ни „Блиц“ није успео да дође. Из сектора за односе с медијима ГСП-а упутили су нас на диспечере, а дежурни диспечери навели су само да, пошто се инцидент догодио јуче у другој смени, немају никаквих сазнања о томе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *