ћирилица / latinica
Чет, 26. јул 2018.

Крњача информативни портал

Све вести везане за градско насеље Крњача

Ванредна инспекција Панчевачког моста

Потпредседница Владе и министарка инфраструктуре Зорана Михајловић наложила је ванредни инспекцијски надзор над свим мостовима у Србији дужим од 100 метара. Контролисаће се конструкције мостова, али и комплетна документација.

Панчевачки мост преко Дунава један је од најстаријих у земљи, пуштен у саобраћај 1935, срушен током Другог светског рата, па обновљен 1946. Последњи пут реновиран је 1965. Ови подаци сврставају га у ред оних мостова који ће подлећи ванредном инспекцијском надзору, који је наложила министарка Зорана Михајловић.

Јер контрлолисаће се сви мостови дужи од сто метара, али пре свега они који су грађени пре више деценија, а у међувремену су санирани или реконструисани. Осим Пупиновог и Моста на Ади, у Београду су сви остали велики мостови грађени у прошлом веку.

Најпрометнији мост Газела реконструисан је пре седам година, и то пошто је на комплетну поправку чекао 41 годину. Почетком ове године завршена је реконструкција пешачких и бициклистичких стаза на Бранковом мосту, након чега су градски челници поручили да је мост безбедан за саобраћај.

Сви постојећи мостови у Новом Саду изграђени су после бомбардовања 1999. али је један од њих требало да буде привремени. Монтажни друмско – железнички мост, међутим, и даље се користи, иако му је истекао рок трајања. Његово рушење очекује се када званично буде пуштен у рад нови Жежељев мост.

Одржавањем мостова на пругама и путевима баве се јавна предузећа „Инфраструктура Железнице Србије“ и „Путеви Србије“. Само је у надлежности Путева 2.960 мостова, од којих је 377 на ауто-путевима. Четрнаест је великих мостова и то шест преко Саве, осам преко Дунава, укључујући и Панчевачки који је, по свему судећи, један од најугроженијих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *