ћирилица / latinica
Чет, 26. јул 2018.

Крњача информативни портал

Све вести везане за градско насеље Крњача

Велики ускршњи карневал

Време одмора и породичних окупљања је поново ту, ближи нам се најрадоснији хришћански празник, Ускрс, поводом тога Градска општина Палилула по други пут организује Велики ускршњи карневал.

Време резервисано за дводневни карневал, јесте субота 7. април са почетком у 12h и недеља 8. април са почетком у 10h, а место одржавања је Ташмајдански парк.

Програм је веома разнолик, прилагођен свим генерацијама, посебно најмлађим суграђанима, стога ћете на карневалу моћи да уживате у музичком и плесном програму, наступима мажореткиња, перкусиониста и карневалски трупа, али и да се дружите са кловновима, пантомимичарима, штулашима, жонглерима. За најмлађе припремљене су различите креативне радионице, јахање коња, биоскоп на отвореном и још прегршт различитих активности… Наравно, како Ускрс без туцања јаја? Стога се традиционално одржава такмичење у туцању јајима, али такмичарски дух моћи ћете да опробате и у другим такмичењима на карневалу.

Карневал има и друштвено одговорну црту, који у сарадњи са школарцима основних школа организује хуманитарну акцију. Наиме, малишани ће израђивати своје радове за два такмичења „избор за најлепше осликано јаје“ и „избор најлепше украшене ускршње корпе“, најлепше ће одабрати комисија, а мала уметничка дела биће постављена на карневалу, њиховом куповином новац иде у хуманитарне сврхе које одреди победник такмичења, стога имате прилику да за празник учините и добро дело и улепшате свој дом дивним детаљима.

Велики усршњи карневал је бесплатан, стога Вас екипа портала позива да уживате у празничном расположењу, месту забаве и маште и улепшате ускршње празнике, у друштву породице, пријатеља и комшија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *