17:24časova

Pijaca cveća poput indijskih pijaca (VIDEO)

Želite da znate kako izgleda indijska pijaca? Želja Vam se može ostvariti, potrebno je samo da izađete na ulicu u Krnjači…

U jednom od naših naselje, Krnjači, nalazi se pijaca cveća, od pre par godina renoviran objekat, koji je posebno aktivan u toplijem periodu godine i praznicima poput Dana zaljubljenih i Dana žena.

Pijačni dani za kupovinu i prodaju cveća su ponedeljak i četvrtak, kada nastaje pravi problem, a pijaca cveća se može porediti sa indijskim pijacama, zato ne morate daleko otići da biste osetili duh Indije je u Vašem kraju. Pijaca se naime sastoji iz objekta i ograđenog dvorišta u vidu parkirališta koji istovremeno služi kao prodajno mesto.

Parkiralište jeste centralni problem. Pored toga što je prostor nedovoljan za sva vozila koja žele da pristupe u pijačnim danima, određeni prodavci ne žele da plate ulaz na pijacu, stoga prodaju svoju robu pored pijace tačnije tik uz nju stvaraći još veći problem jer vozilima dodatno otežavaju prolaz.

Zatim dolazimo do  problema koja stvaraju sama vozila u nedostatku parkinga, „poštovani“ vozači ili zauzmu dobru poziciju uz Zrenjaninski put, blokirajući delimično traku i redovno praveći gužvu u ovom delu deonice ili se parkiraju po okolnim ulicima, na zelenim površinama ometajući svakodnevnicu građanima.

Nažalost većina vozača je izuzetno bezobrazna i bezobzirna, a nakon njih ostaju i velike količine smeće koje ne žele da pokupe za sobom, i to ne samo smeća poput kartonskih kutija, nego i velikih količina flaša, hrane i drugih ostataka.

Na poziv građana u ovom delu naselje komunalna policija ne želi da reaguje iz uvek drugačijih razloga. Jasno je da problem postoji i rešenje i to dugoročno i trostrano zadovoljavajuće rešenje se mora što pre pronaći, jer netrpeljivosti sve više rastu, a sa dolaskom lepog vremena ovaj problem se uvek uvećava.

Snimak možete pogledati ovde:

Autor članka: M.T.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.