16:25časova

Sutra skraćemo, u nedelju zatvoreno: Radno vreme za Badnje veče i Božić

Naši sugrađani će sutra morati da požure u nabavku, pošto će većina prodavnica, pekara i tržnih centara raditi skraćeno, dok će u nedelju, na sam Božić, skoro sve biti zatvoreno u naseljima i u prestonici.

PIJACE

Sve pijace imaće regularno radno vreme 6. januara. Zelene pijace neće raditi na Božić, osim pijaca “Zemun”, “Banovo brdo”, “Bele vode” i “Dušanovac” koje će imati skraćeno radno vreme, odnosno radiće do 13 sati.

Vrata Otvorenog tržnog centara ili popularnog Buvljaka biće zatvorena u nedelju, a neće raditi ni “Dušanovac” – prodaja iz vozila, “Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac”, kao ni TC “Krnjača” (cvetna pijaca). Izuzetak je “Veletržnica” koja tokom božićnih praznika neće praviti pauzu.

SUPERMARKETI

Većina supermarketa u subotu će raditi skraćeno, do 18 sati. Malo drugačije radno vreme biće u “Univereksportu” gde će radnici sat vremena ranije otići kućama, dok će “Dis” u Borči i Rakovici raditi najduže, sve do 19 sati. Nedelja će biti neradan dan za sve, a od ponedeljka se nastavlja sa uobičajenim radnim vremenom.

PEKARE

Pekari će napraviti pauzu u nedelju osim onih koje su u strogom centru grada, dok će dan uoči Božića većina pekara imati redovno radno vreme, a neke će raditi koji sat kraće.

TRŽNI CENTRI

Najveći prestonički šoping molovi imaće skraćeno radno vreme u subotu i to od 10 do 18 sati.

Nedelja je neradan dan za sve, dok će od ponedeljka važiti uobičajeno radno vreme.

BANKE

Banke će u subotu imati skraćeno radno vreme, do 12, 14, 15 ili 17 sati, osim nekih u tržnim centrima koje će raditi sve do 18 sati. Nedelja je za sve bankare u gradu neradan dan, dok će od ponedeljka sve biti regularno.

PREVOZ

radske i lokalne linije saobraćaće po subotnjem, odnosno nedeljnom redu vožnje, te će Beograđani morati da se pripreme na duže čekanje prevoza.

POŠTA

Skoro sve pošte imaće skraćeno radno vreme u subotu, te će raditi uglavnom do 14 sati, dok će one koje inače rade do 19 raditi dva sata kraće. Na Božić će sve biti zatvorene, osim Glavne pošte u Takovskoj ulicu koja će, kao i do sada, raditi 24 sata.

ŠKOLE/VRTIĆI

Učenici će se u školske klupe vratiti 9. januara do kada im traje zimski raspust. Vrtići su inače zatvoreni za vikend, tako da neće raditi ni za božićne praznike.

TAKSI

Taksisti će u nedelju naplaćivati usluge po drugoj, skupljoj tarifi.

PARKING

Parkiranje u zoniranim delovima grada biće besplatno u nedelju, 7. januara. Sve javne garaže i parkirališta biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

(blic)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.