15:15časova

Borča – grad budućnosti

U Borči će se ove godine graditi najveći industrijsko-tehnološki park u ovom delu Evrope, najavio je danas ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović.

Popović je rekao da je više od 40 kineskih i svetskih kompanija potpisalo memorandum da u parku, kada bude izgrađen, imaju svoje razvojne i istraživače centre.

Tu će se zaposliti mladi iz Borče, Zemuna, a sigurno je da će i cena kvadrata u Borči, Zemunu, Krnjači i rubnim delovima porasti u narednih nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, ta investicija će zaposliti direktno 10.000 ljudi, a indirektno će obezbediti 50.000 radnih mesta.

„Borča je definitivno grad budućnosti„, rekao je Popović gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je istakao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping dogovorili izgradnju tehnološkog centra i izgradnja tog projekta će, kaže, početi ove godine, a finansiraće ga kineska kompanija koja je gradila most u Borči (CRBC).

Oni će, kaže Popović graditi i finansirati projekat, a Srbija će obezbediti zemlju sa leve strane Dunava.

„Projekat će biti vrlo sličan onim industrijskim parkovima koji su danas u Kini, Frankfurtu, Berlinu i to je novi koncept, gde se živi i radi u urbanoj sredini, a industrija će biti čista, jer je reč o visoko-tehnološkoj industriji“, rekao je Popović.

(izvor: mondo)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.