23:37časova

Dečak iz Krnjače prvi u trci za Časni krst

Stotine đaka od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola okupili su se danas na bazenima tri opštine kako bi učestvovali u trci za Časni krst.

Mališani iz palilulskih i zvedarskih osmoletki svoje snage odmerili su na bazenu „Tonus“, gde je manifestacija počela u 11 sati, a prvi školarci sa svojim roditeljima, bakama i dekama na vrata sportskog centra pristigli su već sat vremena ranije. Sem članova porodice, podršku su im pružali i stariji školski drugovi, koji su, prateći trke sa prozora, navijali za svoje favorite.

Sem članova porodice, podršku su im pružali i stariji školski drugovi, koji su, prateći trke sa prozora, navijali za svoje favorite, a u samoj sali uzbuđeni osnovci zagrevali su se na ivici bazena, dok je sveštenik i veroučitelj Radomir Čvoro osveštao prostor i učesnike trke.

foto BLIC

“Ovo je prvi put da se plivanje ogranizuje i za decu, uz blagoslov patrijarha Irineja. Za sada smo organizovali manifestaciju samo za đake od prvog do četvrtog razreda, a nadamo se da će se u narednim godinama broj učesnika proširiti i da ćemo među plivačima imati i učenike starijih razreda i srednjih škola. Iz osnovnih škola prijavljeni su po jedan dečak i devojčica” – kaže Čvoro.

Na bazenu dubine od 0,8 do 1,2 metara i dužine preko 13 metara dečica su plivala po grupama i to prvo dečaci palilulskih škola, potom njihove drugarice iz školskih klupa, a za njima su išli Zvezdarci, takođe prvo muška, pa ženska grupa.

Na prvoj od četiri trke najbrži je bio Ognjen Šević, devetogodišnjak iz OŠ „Zaga Malivuk“ u Krnjači.

„Za plivanje za Časni krst prijavio sam se na predlog svog veroučitelja. Treniram vaterpolo, tako da se nisam posebno pripremao za današnju trku, niti sam imao tremu. Drugarica iz moje škole bila je četvrta po redu u trci za devojčice – priča Ognjen, inače učenik trećeg razreda ove osmoletke. „

Kako dodaje njegova majka, nakon trijumfa uslediće i mala proslava.

„Ognjen nam je obećao da će nas častiti ako pobediti, tako da ćemo obeležiti pobedu – priča kroz smeh ponosna mama.“

Nakon brzog uvijanja u peškire, čestitanja sa roditeljima i presvlačenja usledila je i dodela medalja koje je u sportskom centru dodelio Dragan Tomašević iz Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

(izvor: BLIC)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.