16:15časova

Dunav poplavio Renatovu konobu

Dunav je i ove godine poplavio Renatovu konobu

Nabujali Dunav glavobolju je zadao i poznatom beogradskom heroju, Renatu Grbiću, pa je donji deo njegove konobe, smeštene u blizini Pančevačkog mosta, već dva dana poplavljen.

– Juče je po, svemu sudeći, vodostaj dostigao maksimum i poplavio terasu lokala. Danas nije ništa bolje, možda je nivo reke opao za centimetar, dva, a veliki problem stvara košava koja prakitčno nabija vodu. Da nema vetra možda ne bi bilo toliko strašno – objašnjava Grbić.

Uprkos tome, sagovornik „Blica“ navodi da voda nije načinila veću materijalnu štetu.

– Gornji nivo restorana normalno funkcioniše, za sada nema opasnosti od poplave. Sava je od Slovenije i Hrvatske nanela dosta vode, Tisa je takođe nadolazila, ali srećom rast Dunava je gore stao – kaže on.

On navodi da problema s porastom vodostaja u ovom delu reke nije bilo još od poplava koje su 2014. godine pogodile Obrenovac.

Poslednjih godina nije bilo poteškoće, a očekujem da ni sada neće biti većih posledica. Nadam se da bi već sledeće nedelje, od utorka ili srede stanje moglo da krene na bolje i voda počne da se brže povlači – optimističan je Grbić.

Podsetimo, Renato je četvrta generacija alasa u porodici Grbić, a za oko 20 godina provedenih na Dunavu uspeo da spasi više desetina ljudi kojima je reka pretila da oduzme život.

(Izvor: Blic / facebook)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.