16:54časova

Gradonačelnik Beograda i predsednik opštine Palilula u poseti Krnjači i Kotežu

Gradonačenik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišli su danas radove na rekonstrukciji Prve Sutjeske u Krnjači kao i radove na ambulanti u Kotežu.

Sugrađani su danas ispred pošte u Krnjači dočekali predsednika opštine Palilula kao i gradonačelnika Beograda koji su došli da obiđu radove na rekonstrukciji Prve Sutjeske, a kasnije i radove na ambulanti u Kotežu.

Tom prilikom, Jovičić i Mali su popričali sa našim sugrađanima, saslušali njihove probleme a zatim odgovorili na neka pitanja.

Najveća boljka naselja jeste kanalizacija, te je to kao i uvek bila glavna tema. Gradonačenik Beograda je rekao da je u planu da svako naselje na levoj obali Dunava u narednih deset godina dobije kanalizaciju. Novac se skuplja za naš najveći problem i biće rešen u budućnosti. Takođe je istakao da im nije u planu da rade po malo, već da sakupe novac i sve odrade odjednom. Grad odvaja budžet za kanalizaciju i ona će biti sprovedena u svako domaćinstvo na teritoriji Beograda – rekao je Mali.

Palilula ulaže velike napore da sredi svoja naselja, međutim zbog same veličine opštine to je malo teže.

Što se tiče asfaltiranja ulica na samoj opštini ali i Beogradu, rečeno je da će svaka ulica bez asfalta u narednom periodu dobiti isti. Koliko će to potrajati niko ne zna. Podsećamo vas da je u našim naseljima do sada asfaltirano par ulica, a u planu je asfaltiranje još minimum tri ulice u skorije vreme.

U bloku Sutjeska biće asfalitrana pored Prve koja se radi i Treća ulica. Takođe nov asfalt dočekaće i dve ulice u Partizanskom bloku.

Nakon što su popričali sa građanima, Siniša Mali i Aleksandar Jovičić obišli su radove na rekonstrukciji, pozdravili se sa radnicima a zatim uputili ka Kotežu kako bi obišli i ambulantu koja se renovira.

Prilikom obilaska ambulante, gradonačelnik i predsednik opštine podsetili su da ove godine počinje izgradnja novog Doma Zdravlja u Borči, kao i moguće renoviranje Doma Zdravlja u Krnjači.

Oduševljeni radovima u ambulanti, rekli su da će se ubrzo u prostorijama naći potrebna oprema kao i aparati.

Na pitanje o izgradnji novih vrtića, gradonačelnik je rekao da će pogledati kakvo je stanje u naseljima, kao i da će predložiti da se vrtić „Veseljko“ proširi.

Nakon ove ne tako kratke posete, gradonačelnik Siniša Mali i predsednik opštine Palilula pozdravili su građane i time završili posetu Krnjači i Kotežu.

Za Vas smo pripremili malu galeriju slika.

Zadržavanje vode u Prvoj ulici u bloku Sutjeska

Asfaltiranje ulice Prva Sutjeska, poseta gradonačelnika Beograda i predsednika opštine Palilula

Poseta Kotežu

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.