17:36časova

Ispod Pančevačkog mosta građevinci naočigled svih bacaju šut i otpad

Gomile raznog otpada, razbacano staklo, građevinski šut, delovi starog nameštaja i mnoštvo napunjenih plastičnih kesa prizor je ispod Pančevačkog mosta, jednog od dva prelaza preko Dunava, udaljenog svega par kilometara od centra Beograda.

Podnožje desne strane mosta u smeru od Krnjače ka centru grada postalo je smetlište brojnim nesavesnim građanima, među kojima su i radnici građevinskih firmi koji vozilima dopremaju nepotrebni drvni otpad, cigle i drugo.

– Divlji, nesavesni izvođači građevinskih radova odlažu razni otpad na ovom mestu. Sem toga, u blizini se nalazi i nehigijensko naselje, a problem stvaranja deponija na više lokacija u blizini Pančevačkog mosta pitanje je kojim se bavimo već godinama unazad – kaže Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima.

Glavaš dodaje da su o tome obaveštene i nadležne službe.

– „Beokom servis“ prosledio je prijavu gradskoj i opštinskoj inspekciji, pa se nadamo da će prostor biti očišćen za što kraće vreme. Ipak, moram da podsetim da smo u prethodne tri godine imali bar pet akcija uklanjanja deponija koje su trajale po nekoliko dana, pa bih i ovom prilikom apelovao na nesavesne sugrađane da se ovakve stvari ne bi ponavljale – ističe Glavaš.

U „Gradskoj čistoći“ poručuju da čišćenje pomenute lokacije nije u njihovoj nadležnosti.

– „Čistoća“ bez naloga nadređenih organa nije u mogućnosti da postupa, te je neophodno prvo utvrditi čije je vlasništvo nad tom zemljišnom površinom. Nažalost, na ovakve i slične deponije stalno nailazimo – kažu u ovom preduzeću.

Nakon što inspekcijski službenici pokrenu propisani postupak, te se utvrdi vlasništvo zemljišta, dalje uklanjanje smeća i raščišćavanje terena biće na vlasniku.

(Izvor: BLIC)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.