11:29časova

Manje autobusa na ulicama grada, GSP u „tihom“ štrajku

Deo vozača JKP Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd najavio je da danas neće doći na posao kako bi na taj način nadležnima skrenuli pažnju na loše uslove rada i male plate u tom preduzeću. Očekuje se da zbog toga na ulicama Beograda bude manje vozila.

Tihi štrajk su organizovali pojedini radnici, bez sindikata ili nekog drugog, i to zbog opšteg nezadovoljstva koje vlada među vozačima u GSP.

– Koliko mi znamo, na posao neće doći do 200 vozača, što znači da će u saobraćaju biti isto toliko vozila manje. Takođe, zbog najave štrajka najmanje dva vozača su po hitnom postupku prebačena u druge pogone jer nadležni sumnjaju da su oni organizatori – kazao je juče za Kurir Nikola Antić, predsednik SOS sindikata GSP.

U internom pozivu na štrajk saopšteno je da vozači ne treba da se plaše takvog poteza jer imaju pravo na jedan dan izostanka bez opravdanja, kao i da zbog toga ne mogu dobiti otkaz, već eventualno mogu biti kažnjeni smanjenjem plate od pet odsto.

– Moja dužnost je da zaštitim članove našeg sindikata koji se odluče na štrajk. Najverovatnije ćemo usvojiti predlog da, ukoliko nekoga kazne zbog toga, sindikat to nadoknadi našem članu – rekao je Antić.

(Izvor: Kurir)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.