19:39časova

Otvorena ambulanta u Kotežu sa duplo većim prostorom i savremenom opremom

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je danas sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lončarom otvaranju savremeno opremljene ambulante u Kotežu, čije su proširenje i rekonstrukciju građani ovog naselja čekali više od dve decenije.

Za dva i po meseca od potpuno ruiniranog objekta, izgrađena je i proširena sa 70 na 140 metara kvadratnih i moderno opremljena ambulanta, koja će pored opšte medicine imati i stomatološku ordinaciju.

– Ovo je lepo videti, ambulanta koja je imala samo prizemlje, sada je duplo veća i kompletno sređena. Velika je stvar da za dva meseca i nešto više dobijete ovakav objekat, da bude u funkciji i da ispunjava sve standarde. Mogli smo da vidimo razgovarajući sa pacijentima da su oni oduševljeni i da su jedva čekali da  dobiju jednu ovakvu ambulantu. Zaposleno je 11 novih medicinskih radnika ovde i to je ono što je najbitnije za sve ljude koji žive u ovom kraju i kojima je potrebna medicinska pomoć – rekao je ministar Lončar i dodao

– To je dokaz da će se voditi računa o svakom kraju Beograda i Srbije, da ljudi zaslužuju ovakve uslove da imaju u svim krajevima gde žive. Želim uspešan rad i da se postižu što bolji rezultati – zaključio je Lončar.

Jovičić je rekao da je nova ambulanta dokaz efikasne saradnje Ministarstva zdravlja, Sekretarijata za zdravstvo, Doma zdravlja Palilula, Opštine Palilula i u svemu tome, kako je naglasio, uz snažnu podršku Grada Beograda.

-Mislim da je ovo dobar pokazatelj, da posle 25 godina raznih zahteva koje su građani slali Opštini, mi odmah reagujemo i ruiniranu ambulantu pretvorimo u jednu od najmodernijih ambulanti u ovom delu Palilule. Hvala građanima koji su imali strpljenja i koji su sačekali da se ova ambulanta završi – rekao je Jovičić

On je, takođe, saopštio da je juče dobio lokacijske uslove za izgradnju novog doma zdravlja u Borči koji će se prostirati na 4.500 metara kvadratnih.

– Biće to najsavremeniji dom zdravlja u ovom delu Beograda, možda i šire, koji će odgovoriti na sve izazove i potrebe naših sugrađana i kao što smo ovo završili u rekordnom roku tako ćemo izgraditi i dom zdravlja u Borči. Na ovim prostorima živi preko 150 hiljada stanovnika i mislim da ćemo uz veliku podršku ministra zdravlja i svih ostalih, imati već polovinom 2019. godine jedan od najmodernijih domova zdravlja, kojim ćemo rešiti višedecenijski problem – rekao je Jovičić i dodao:

– To je dokaz da se bavimo odgovornom politikom prema našim sugrađanima i da svi zajedno ujedinjeni na istom zadatku postižemo zaista dobre rezultate – istakao je Jovičić.

(palilula)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.