09:25časova

Rekonstrukcija Pančevačkog mosta do kraja godine

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je prilikom obilaska Pančevačkog mosta sa predsednikom Gradske opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem, da će do kraja godine most biti rekonstruisan i da će nelegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.

Kako je Mihajlovićeva rekla, ‘zajedničkim snagama’ resornog ministarstva, JP Putevi Srbije, JP Železnice Srbije i Grada Beograda, Pančevački most će biti uređen prvi put posle 10 godina.
‘Uredićemo kolovoz, Železnice Srbije će zaštiti most od korozije i zameniti pragove, Grad Beograd će ga osvetliti i do kraja godine Pančevački most će izgledati potpuno drugačije’, istakla je Mihajlovićeva.
Osim radova na samom mostu, resorna ministarka je najavila da će sve nelegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti izmeštene.
‘Pronaći će im se drugo mesto gde će plaćati sve svoje obaveze’, rekla je Mihajlovićeva i dodala da je procena da Grad i država mogu da ostvare prihod od blizu četiri miliona evra od poreza, doprinosa i lučkih naknada koje će se, kako je rekla, naplaćivati, a to mesto će biti proglašeno lučkim područjem Beograda.

ovičić je izrazio zadovoljstvo što će Pančevački most biti saniran do kraja godine, budući da je taj most, prema njegovim rečima, jedan od problema na koji se stanovnici Palilule svakodnevno žale.
„Građanima Beograda i građanima Palilule ovo je zaista važan dan i velika   stvar, jer svakoga dana  smo u Opštini imali pitanja građana kada će se to desiti. Evo konačno u 2018. godini imaćemo rekonstruisan most koji će biti bezbedniji, uređeniji  i lepši. Takođe, ponosan sam što imamo ovakav tim i garancije da će se i šljunkare ukloniti, jer je ovo jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu, poput one na kojoj se gradi „Beograd na vodi“, što znači da ćemo u narednih pet  ili deset godina ovde imati novi grad“, naglasio je Jovičić i zatim dodao:
„Predano i odgovorno radimo, hvala Vam na tome što imamo podršku Vlade, što imamo podršku Grada, jer zasigurno imaćemo veći kvalitet života naših sugrađana, a to nam i jeste prioritet“, rekao je Jovičić.
Pored obnove  Pančevačkog mosta,  rekonstrukcija Ulice Marijane Gregoran, kao i 500 metara puta od restorana „Putnik“ u Borči do skretanja za Gredu, neki su od projekata koji će se sprovesti na opštini Palilula 2018. godine, a o kojima je bilo reči na današnjem sastanku potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića.
Na sastanku je bilo reči, izjavila je ministarka Mihajlović  i o procesu ozakonjenja i problemima sa katastrom za koje će se potruditi da budu što brže rešeni.
Ona  je istakla da se često sastaje sa predsednicima opština i kako kaže, „oni uvek imaju milion želja“, ali da je „sa Jovičićem drugačije“.

„Jovičić je s druge strane, vrlo racionalno i jasno postavio ciljeve šta je to što može da se uradi u ovoj godini, ne misleći samo na svoju opštinu, nego misleći o celom gradu“, istakla je Mihajlovićeva.
Kako je rekla, imala je priliku da pročita program drugih kandidata za beogradske izbore, između ostalih i program DraganaĐilasa, i da u njemu nije videla kako „racionalno potrošiti novac“.
„Videla sam program i u njemu stoji samo kako potrošiti pare, a nigde ne piše kako racionalno koristiti novac i uštedeti novac građana, pa onda to ušteđeno iskoristiti za ovo što je prioritet“, rekla je Mihajlovićeva i poručila da je ponosna na način na koji Aleksandar Jovičić vodi opštinu Palilula.
Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je ministarki Mihajlović na interesovanju za rešavanje problema koji najviše „muče“ Palilulce.
Osim rekonstrukcije Pančevačkg mosta, Jovičić  kaže da se razgovaralo i o rešavanju infrastrukturnih problema, te da je dobio čvrste garancije da će biti rekonstruisana i Ulica Marijane Gregoran.
Namera je, prema njegovim rečima, i da se ubrza procedura ozakonjenja u Katastru, a sve su to stvari koje će biti rešene 2018. i 2019. godine.

(izvor: palilula)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.