13:59časova

Učenici Poljoprivredne škole dobili sertifikate škole pčelarstva

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić uručio je danas učenicima Poljoprivredne škole sa Domom učenika PK Beograd sertifikate škole pčelarstva koju su pohađali u organizaciji Društva pčelara Beograd.

Sertifikate o uspešno završenij školi pčelarstva koju sedam godina vodi Društvo pčelara Beograd i iz koje je do sad izašlo oko 750 mladih budućih pčelara dobilo je 12 učenika palilulske Poljoprivredne škole.

U Zavodu za unapređenje obrazovanja i Ministarstvu prosvete u toku je proces verifikovanja zanimanja pčelar kako bi postalo obrazovni profil u poljoprivrednim školama i tako se zadovoljile potrebe i želje mladih ljudi da se bave pčelarstvom.
Jovičić je čestitao učenicima na dobijenim sertifikatima i zahvalio Društvu pčelara Beograd i Poljoprivrednoj školi što brinu o mladim ljudima i podstiču ih da se bave nečim što vole i što je dobro i za njih i za celo društvo. On je istakao da mogu da računaju na podršku Opštine i Grada, kako bi ubuduće mogli još više da se posvete  mladim ljudima koji hoće da se bave pčelarstvom i traže svoju šansu u tom poslu.
Uručenju sertifikata prisustvovali su predsednik Društva pčelara Beograd Slobodan Čumić i direktor Poljoprivredne škole sa Domom učenika PK Beograd Dragan Filipović.

(izvor: palilula / foto: palilula)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.