17:23časova

Zrenjaninski put bez rupa 2019. godine

Da li ćemo dočekati da Zrenjaninski put zaista bude bez rupa?

Kako je rečeno za beogradske medije a prenosi moje naselje , o rekonstrukciji Zrenjaninskog puta se zaista razgovara. Međutim kako je potrebno napraviti detaljan plan za njegovo izvođenje to sigurno nećemo dočekati u skorije vreme.

Za rekonstrukciju našeg Zrenjaninca potrebno je izdvojiti pet miliona evra, od aprila ove godine o njemu brine grad. Obnova bi podrazumevala preusmeravanje saobraćaja na alternativne pravce.

Nažalost, njegova sanacija nije moguća sledeće godine, već 2019. Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, za obnovu ove saobraćajnice, koja je do aprila ove godine bila u nadležnosti Republike, potrebno je pet miliona evra.

 – Zrenjaninski put jeste u lošem stanju, ali da bismo kompletno sredili ovu saobraćajnicu potrebno nam je 640 miliona dinara – prenose „Novosti

Gradski menadžer podseća i da je Grad u Zrenjaninski put uložio 100 miliona dinara i dok nije bio u njihovoj nadležnosti. Deonica državnog puta IB reda broj 13, od petlje Beograd, odnosno od isključenja za Krnjaču, do petlje Kovilovo, od aprila ove godine prešla je u nadležnost grada Beograda.

Sada je za njegovo, ali i održavanje novih 308 kilometara puteva zaduženo preduzeće JP „Putevi Beograda“, a ne „Putevi Srbiji“ kao ranije.

Iz JP „Putevi Beograda“ potvrđuju da je, uzimajući u obzir značajno saobraćajno opterećenje za rekonstrukciju ove deonice, potrebno izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju. Rekonstrukcija bi podrazumevala zatvaranje i preusmeravanje saobraćaja na alternativne pravce, pa je imajući u vidu njegov značaj potrebno da se steknu svi potrebni uslovi za traženu rekonstrukciju.

 

 

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.