ћирилица / latinica
Чет, 26. јул 2018.

Крњача информативни портал

Све вести везане за градско насеље Крњача

Цитат дана 16. 05. 2018.

 

 

„Никада нисам сањала о успеху. Радила сам за њега.“

 

 

Есте Лодер (Estée Lauder) била је америчка бизнисменка и кооснивач компаније Есте Лодер (Estée Lauder) (други оснивач био је њен муж). Лодер је била једина жена на листи Тиме магазина (Time magazine’s) 1998. године 20 најутицајних пословних генија (лидера) 20 века (20 most influential business geniuses of the 20th century).

Рођена је 1. јула 1906. године у Њујорку, САД, а преминула 24. априла 2004. године, такође у Њујорку, САД. Есте потиче из јеврејске породице, отац јој је био чешки Јеврејин Макс Менцер, а мајка мађарска Јеврејка Роза Менцер. Њени родитељи држали су гвожђару и она је током свог детињства наравно помагала.

Њен девојачки сан био је да постане глумица, међутим у периоду средње школе почиње да помаже свом ујака Dr. John Schotz, који је био хемичар и имао своју фирму козметичких препарата. Уз њега је учила о прављењу козметике, различитих сапуна, креми, лосиона али и масажи лица.

1953. године Лодер је представла свој први парфем Роса младости, уље за купање које је уједно и парфем, уместо коришћења француских парфема, по кап иза сваког увета, жене су почеле да користе Youth-Dew бочице за своје купке. Прве године, продато је 50 000 бочица.

Добила је многа признања за свој рад, попут: Председничка медаља за слободу, француски одред Легије части, Златна медаља Париза, награда медицинског факултета „Алберт Ајнштајн“.

 

(извор: wikipedia)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *