17:01časova

iPhone X kao jubilarni model

Pre deset godina Apple je šokirao svet svojim iPhone‑om – bio je toliko lepši i upotrebljiviji od svih ostalih mobilnih telefona da je u trenutku osvojio srca korisnika širom planete. Kako su godine prolazile, konkurencija je pravila sve bolje telefone, tako da su ga tehnološki odavno prestigli. Stoga je iPhone X za Apple izuzetno važan, jer ima cilj da vrati jabuku na tron.

Steve Jobs i njegova ekipa postavili su ciljeve koji su u fokusu imali logičnu i jednostavnu upotrebu, kao i do tada neviđenu lepotu, a onda ih i ispunili. Način upotrebe postavio je standarde koji se do danas nisu menjali, kao što su korišćenje prstom, prelepe ikone i sklad hardvera, operativnog sistema i aplikacija. Mobilni Windows, tada dominantan na mobilnim uređajima, bio je smešan u poređenju s iOS‑om i sve samo ne lako upotrebljiv…

Tekst u celini pročitajte u digitalnom izdanju časopisa PC Press koje je ovog meseca potpuno besplatno. link: http://pc-press.mwtatooine.net/read/pc-press-350/article/jubilarni-iphone/page/24.html.

(pcpress.rs)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.