11:30časova

Zaštita mališana tokom novogodišnjih praznika pomoću nove generacije rešenja Kaspersky Safe Kids

Polovina roditelja smatra da je broj onlajn pretnji za njihovu decu u porastu, pri čemu svaki treći roditelj smatra da nema kontrolu nad onim što njihova deca rade ili gledaju na internetu.

Tokom školskih praznika, deca imaju više slobode i vremena da istražuju internet i provode vreme onlajn. Kako bi omogućila roditeljima da se opuste tokom novogodišnjih praznika, kompanija Kaspersky Lab predstavila je novu generaciju rešenja Kaspersky Safe Kids. Sada, roditelji mogu da blokiraju zahteve za opasne pretrage na mobilnim uređajima dece, dok deca mogu da vide koliko vremena im je preostalo za rad na računaru, kao i da traže dozvolu od roditelja za više vremena na računaru.

Kaspersky Safe Kids pomaže u nadgledanju dece u realnom i virtuelnom svetu. Ovo bezbednosno rešenje obaveštava roditelje o potencijalnim opasnim situacijama u kojima njihova deca mogu da se nađu, sprečavaju potencijalne probleme, kao što je pristup neprikladnom sadržaju, i nude roditeljima savete psihologa, ako su im neophodni.

Roditelji imaju moć da odluče šta je bezbedno za njihovo dete i podese Kaspersky Safe Kids u skladu sa tim, nakon instalacije rešenja na mobilnom telefonu ili računaru deteta.

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.