Uslovi Korišćenja

Opšta pravila i uslovi korišćenja


Upotrebom sadržaja objavljenog na portalu mojenaselje.com automatski prihvatate aktuelna Pravila i uslove korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju Pravila i uslove korišćenja, jer se smatra da su u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja i da ih razumeju u potpunosti. Moje naselje omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost u skladu sa aktuelnim Pravilima i uslovima korišćenja.

Portal mojenaselje.com zadržava pravo izmene svih objavljenih dokumenata i uslova korišćenja usluga u svakom trenutku i ne snosi nikakvu odgovornost za moguće posledice nastale iz takvih promena a korisnik ne treba da uzima nikakve usluge ukoliko se ne slaže sa ovim.

Sva prava zadržana. Sadržaj portala mojenaselje.com ne sme se prenositi u bilo kom obliku bez prethodnog odobrenja.

Autorska prava

Portal mojenaselje.com ima autorska prava na sve sopstvene sadržaje (tekstove, vizuelne, audio i druge materijale, baze podataka), stoga se neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta smatra kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Zadržavamo pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Preuzeti sadržaji koji se nalaze na portalu su postavljeni u najboljoj nameri i u skladu sa pravilima deljenja sadražaja sa označenim izvorom, odnosno vlasnikom autorskog prava nad preuzetim sadržajem.

Opšti uslovi korišćenja materijala

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge protala MOJE NASELJE (mojenaselje.com). Korišćenjem bilo kog dela sajta ili materijala smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

mojenaselje.com ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod).

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti mojenaselje.com da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Internet sajtovi:
  • Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 2/3 teksta,
  • kompletan naslov i fotografiju, ,
  • obavezno vidljivo navođenje izvora (Moje naselje) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta,
  • objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži “nofollow”!
Televizija/radio
  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Moje naselje kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
  • Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Moje naselje kao izvora.
Štampana izdanja:
  • Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja Moje naselje kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.
  • Uz preuzete fotografije na kojima se nalazi znak (watermark), obavezno je navođenje Moje naselje kao izvora.

NAPOMENA:
Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

Linkovi na druge web stranice

Portal mojenaselje.com sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala, koji su objavljeni u dobroj nameri. Pored sopstvenog sadržaja, na portalu mojenaselje.com postoje tekstovi i informacije drugih medija koji su preneti u najboljoj nameri sa linkom ka izvoru.

Izjava o odricanju odgovornosti

Portal mojenaselje.com ne snosi odgovornost za eventualnu štetu nastalu zbog pristupa ovim web-stranicama, nemogućnosti pristupa ovim web-stranicama ili oslanjanja na informacije koje se na njemu nalaze.

Svi tekstovi i članci na portalu mojenaselje.com su postavljeni u smislu dobrovoljnih saveta. Koristite ih na svoju ličnu odgovornost i rizik. Ni jedan deo portala mojenaselje.com ne podrazumeva nikakvu garanciju, niti obavezu, tako da autori ne prihvataju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primenom sadržanih informacija.

Politika privatnosti

Portal mojenaselje.com štiti privatnost podataka u najvećoj meri, time što se obavezuje da podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke neće distribuirati, pokazivati, niti prodavati trećim licima, bez dozvole korisnika. Korisnici postupkom registracije daju saglasnost da dobijaju obaveštenja o novostima na portalu.

Portal mojenaselje.com zadržava pravo izmene Politike privatnosti u svakom trenutku i ne snosi odgovornost za moguće posledice nastale iz takvih promena. Svaka promena u Politici privatnosti biće objavljena na ovoj web stranici.

Zaštita podataka

Portal mojenaselje.com štiti privatnost podataka u najvećoj meri, time što se obavezuje da podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke neće distribuirati, pokazivati, niti prodavati trećim licima, bez dozvole korisnika. Korisnici postupkom registracije daju saglasnost da ih mojenaselje.com obaveštava o novostima.

Komentari posetilaca

mojenaselje.com zadržava pravo neobjavljivanja komentara posetilaca ukoliko su oni uvredljivi ili u suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom informisanju. Posetiocima je strogo zabranjeno:
Objavljivanje, slanje i razmena poruka koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone (uvredljive, vulgarane, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, kao i poruka koje su štetne na bilo koji drugi način)objavljivanje, slanje i razmena podatka za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažni, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicimalažno predstavljanjeobjavljivanje, slanje i razmena tekstova koji su zaštićeni autorskim pravomobjavljivanje, slanje i razmena neželjenih podatka korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmanesvesno objavljivanje, slanje i razmena poruka koje sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opremeprikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika.

Sa poštovanjem,
Moje naselje – www.mojenaselje.com