ћирилица / latinica
Чет, 26. јул 2018.

Крњача информативни портал

Све вести везане за градско насеље Крњача

Паткомобилом кроз Крњачу и Борчу

 

“Дивља градња цвета на сваком ћошку на левој обали Дунава, а приватни инвеститори профитирају јер не плаћају накнаде држави и граду. Из тих накнада би се финансирала пратећа инфраструктура потребна за нове станаре (паркинзи и путна инфраструктура, прикључење на канализацију, струју), а овако тај новац одлази у џепове приватника, који чекају следећу повољнију прилику за легализацију”, наводи се у саопштењу.

Такође се додаје да се тако град уништава урбанистички, јер долази до константног неконтролисаног ширења, па је јавни превоз све теже доступан и нема довољно зелених повришна, вртића и домова здравља.

“Инвеститори често не граде ни паркинге, што онда ствара гужву на улицама и тротоарима. На крају, трошак неодговорног понашања градских власти која толерише дивљу градњу пада на плећа свих грађана од чијег новца се гради неопходна пратећа инфраструктура”, додаје се у саопштењу Иницијативе.

Кандидат за одборника Иницијативе Добрица Веселиновић рекао је да је недопустиво да моћнији и бахатији пролазе боље него они који се закона придржавају.

“Систем који фаворизује интерес појединца под заштитом владајућих структура, над интересом заједнице, никад неће изнедрити град за све његове људе. Ми морамо стати на пут томе ако мислимо сви заједно живети боље”, рекао је Веселиновић.

(Извор: Не давимо Београд / Бета)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *