ћирилица / latinica
Чет, 26. јул 2018.

Крњача информативни портал

Све вести везане за градско насеље Крњача

Пијаца цвећа попут индијских пијаца

Желите да знате како изгледа индијска пијаца? Жеља Вам се може остварити, потребно је само да изађете на улицу у Крњачи…
У једном од наших насеље, Крњачи, налази се пијаца цвећа, од пре пар година реновиран објекат, који је посебно активан у топлијем периоду године и празницима попут Дана заљубљених и Дана жена.

Пијачни дани за куповину и продају цвећа су понедељак и четвртак, када настаје прави проблем, а пијаца цвећа се може поредити са индијским пијацама, зато не морате далеко отићи да бисте осетили дух Индије је у Вашем крају. Пијаца се наиме састоји из објекта и ограђеног дворишта у виду паркиралишта који истовремено служи као продајно место.

Паркиралиште јесте централни проблем. Поред тога што је простор недовољан за сва возила која желе да приступе у пијачним данима, одређени продавци не желе да плате улаз на пијацу, стога продају своју робу поред пијаце тачније тик уз њу ствараћи још већи проблем јер возилима додатно отежавају пролаз.

Затим долазимо до проблема која стварају сама возила у недостатку паркинга, „поштовани“ возачи или заузму добру позицију уз Зрењанински пут, блокирајући делимично траку и редовно правећи гужву у овом делу деонице или се паркирају по околним улицима, на зеленим површинама ометајући свакодневницу грађанима.

Нажалост већина возача је изузетно безобразна и безобзирна, а након њих остају и велике количине смеће које не желе да покупе за собом, и то не само смећа попут картонских кутија, него и великих количина флаша, хране и других остатака.

На позив грађана у овом делу насеље комунална полиција не жели да реагује из увек другачијих разлога. Јасно је да проблем постоји и решење и то дугорочно и тространо задовољавајуће решење се мора што пре пронаћи, јер нетрпељивости све више расту, а са доласком лепог времена овај проблем се увек увећава.

Снимак можете погледати овде:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *