ћирилица / latinica
Чет, 26. јул 2018.

Крњача информативни портал

Све вести везане за градско насеље Крњача

Страх суграћана због залуталог пса у Томашевачкој улици

Према писању портала „Блиц“ , суграђани у Томашевачкој улици у нашем насељу јутрос неколико сати нису смели да изађу на улицу због залуталог пса.

„Нико од комшија од јутрос не сме да изађе из свог дома, јер је непознати и очигледно власнички пас залутао у нашу улицу, а из „Зоохигијене“ нам упорно поручују да немају довољно људи да би некога послали да нам помогне“ жали се суграђанка Валентина из Томашевачке улице у Крњачи.

Према њеним речима, четвороножац је у њихов крај дошетао око 9 сати изјутра, а будући да му огрлица виси око врата станари су закључили да највероватније има власника.

Блиц Архива

– Појурио је за неколико комшиница, које су утрчале у своје куће и од тада нико не излази на улицу. У једном тренутку је ушао у нашу зграду на броју 4д и дословно ми био пред вратима. У стану сам сама са троје деце, заробљена практично, не могу да одем ни до продавнице по основне намирнице, агонија траје већ пет сати. Рекла бих да је у питању питбул или амерички стафорд, тешко је прецизно проценити расу – поручује саговорница „Блица“.

Како додаје, лично је звала „Зоохигијену“ више пута, али узалуд.

– Сваки пут добијем исти одговор, да су све њихове екипе на терену и да нема људи који би тренутно дошли да нам помогну, те да треба да се стрпимо. Контактирала сам и Комуналну полицију, али су ми они поручили да служба нема обучене за такве случајеве, те да нису надлежни за тај тип проблема, нити имају овлашћење да издају налог „Зоохигијени“ да интервенише – објашњава Валентина, кивна на рад комуналних служби.

Она наводи да случних ситуација у њеној улици засад није било, мада су пси луталице, као уосталом и у бројним другим градским насељима, готово па редовна појава.

– Било је луталица, али од њих немамо толико страха, навикнути смо, а овај пас је по свему судећи изгубљен и из страха би могао да нападне – закључује она.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *