20:34časova

Prti Bee Gee snimio spot za album „petarda“ u Kotežu

Popularna hip-hop grupa „Prti Bee Gee“ je za spot svoje nove pesme pod nazivom „Tika-Taka“ izabrala Kotež kao mesto snimanja nekih scena.

Prti Bee Gee je hip-hop i fank grupa iz Beograda čije su glavne teme droga, nasilje, seks, i sl. Osnovali su je Moskri (koji je bio najstariji i smatrali su ga vođom i idejnim tvorcem), Eufrat (Nikola Jarnević) i Mikri Maus (Nikola Jelić) 2000. godine.

Do prvog pojavljivanja u javnosti i na radiju SKC došlo je zahvaljujući podršci grupe Beogradski sindikat. Prva pesma, „Pajp“, puštena je na radiju SKC 2001. godine, a ubrzo su za „One Records“ snimili i svoj prvi album „Grejtest hits“ (2002. godine). Grupa je vrlo brzo postala popularna među predstavnicima starije hip-hop generacije i u andergraund rep krugovima i širom regiona zbog stihova punih crnog humora i opisa narkomanije(zbog čega je i njihov rep dobio naziv heroin rep). Ovi eksplicitni tekstovi su, uz često pominjanje nasilja, oružja i droge, svrstali ih u srpsku varijantu gangsterskog rapa. Ovo je izazvalo kritike o slavljenju narkomanije i glorifikacije kriminala.

Veliki udarac za grupu bila je smrt Moskrija (25. avgust 2005). Nakon Moskrijeve smrti, Mikri Maus i Eufrat su nastavili da rade i 2006. godine snimili su album „Moskri“ koji je posvećen njihovom preminulom članu.

Treći album, pod nazivom „Tačno u pre podne!!!“ snimaju 2007. godine.

Četvri album, pod nazivom „Bez šečera“, izdat je u oktobru 2011. godine.

Peti album, pod nazivom „Petarda“, izdat je u maju 2016. godine.

Najpoznatiji koncerti ove grupe održani su u SKC decembra 2003. kada su bili predgrupa Bed Kopiju i nastup na Egzitu 2005.[2] godine kada nastupaju sa značajnim brojem beogradskih repera na sceni „Brejn vekejšon“.

Učestvovali su u projektu 43zla zajedno sa Timbetom, Ajs Nigrutinom i Bvanom.

Pogledajte spot koji je snimljen na terenu Osnovne škole “Vasa Pelagić” , sa opisom „prvi skidamo mrak i u novoj godini,4tim videom po redu sa albuma „Petarda““.

(info:wiki / foto: Prti Bee Gee)

Autor članka: I.P.

Šta Vi MISLITE o ovome?

Polja označena * su obavezna i morate ih popuniti.